Elkészítés: A gombócok elkészítésével kezdjük: egy tálban összedolgozzuk a darált csirkehúst, az apróra vágott bambuszrügyet, a reszelt gyömbért, az aprított chilit és korianderzöldet, majd halszósszal, sóval, borssal ízesítjük, végül keményítővel alaposan összekeverjük. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, egy tálra tesszük, majd felhasználásig hűtőben pihentetjük.
A leveshez egy lábosban összeforraljuk az alaplevet a kókusztejjel, a felszeletelt gyömbérrel és a kaffirlime levelével. Forrás után alacsony lángon főzzük tovább – ekkor tesszük bele a húsgombócokat. Kb. 5 percig gyöngyöztetjük, amíg a húsgolyók feljönnek a leves felszínére – ekkor tudhatjuk, hogy megfőttek.
A levest tovább ízesítjük halszósszal, a lime facsart levével és némi cukorral, végül hozzáadjuk a csíkokra vágott bok choit. Összeforraljuk.
A levest karikára vágott friss chilivel, korianderlevéllel és lime-mal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.