Elkészítés: A gombócok elkészítésével kezdjük: egy tálban összedolgozzuk a darált csirkehúst, az apróra vágott bambuszrügyet, a reszelt gyömbért, az aprított chilit és korianderzöldet, majd halszósszal, sóval, borssal ízesítjük, végül keményítővel alaposan összekeverjük. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, egy tálra tesszük, majd felhasználásig hűtőben pihentetjük.
A leveshez egy lábosban összeforraljuk az alaplevet a kókusztejjel, a felszeletelt gyömbérrel és a kaffirlime levelével. Forrás után alacsony lángon főzzük tovább – ekkor tesszük bele a húsgombócokat. Kb. 5 percig gyöngyöztetjük, amíg a húsgolyók feljönnek a leves felszínére – ekkor tudhatjuk, hogy megfőttek.
A levest tovább ízesítjük halszósszal, a lime facsart levével és némi cukorral, végül hozzáadjuk a csíkokra vágott bok choit. Összeforraljuk.
A levest karikára vágott friss chilivel, korianderlevéllel és lime-mal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.