Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, két végét levágom, majd hosszában félbevágom. Megkenem olajjal a vágott részt, és sütőpapíros tepsibe rakom az olajos-vágott résszel lefelé. 30-45 percet sütöm, hogy megpuhuljon, de azért ne nagyon. Ha kihűlt, kanállal kivájom a belsejét és felaprítom.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpárolom, rádobom az átnyomott fokhagymát, majd a húst. Jól lepirítom, aztán felengedem vízzel. Fűszerezem a felsorolt fűszerekkel. Ha puha a hús, hozzáadom a padlizsán belét, és még 1-2 percig párolom. A lényeg, hogy ne legyen alatta sok víz, és mikor a padlizsánba töltjük, próbáljunk nem sok lét beletenni.
Ha megtöltöttük a padlizsánokat, teszünk rá kevés tejfölt, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal. Sütőben a sajtot rápirítjuk. Ha esetleg nem lett túl puha a padlizsán, akkor tovább sütjük.
Jó étvágyat hozzá!!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.