Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, a répát és a hagymát meghámozzuk. A cukkinit, a répát és a hagymát nagy karikákra vágjuk. A gombát - ha nem túl nagy - egészben hagyhatjuk, ha nagy, vágjuk félbe. A zöldségeket a nyársakra fűzzük. Egy tepsibe alufóliát teszünk, erre fektetjük a nyársakat. Kevés olajat csorgatunk rá, és megszórjuk a magyaros fűszersóval. Az alufólia végeit a nyársakra hajtjuk, tehát beburkoljuk vele. Kb. 30 percig pároljuk a zöldségeket a sütőben (akkor jó, ha már a sárgarépa is puha), majd a fóliát levéve 5-10 perc alatt kissé megpirítjuk.
Amíg a zöldség sül, elkészíthetjük a pürét. A krumplit meghámozzuk, kockára vágva, sós vízben megfőzzük. A főzővizet nem öntjük ki, hanem egy bögrébe vagy tálba szűrjük. A krumplira dobjuk a margarint, fűszerezzük borssal és szerecsendióval, majd kézimixerrel összetörjük. A főzőléből annyit öntünk rá, hogy megfelelő állagú legyen, majd a kézimixerrel jó habosra kikeverjük. Ha szükséges, sózzuk (mivel a krumpli főzőleve eleve sós, lehet, hogy nem lesz rá szükség, ezért kell utoljára hagyni a só hozzáadását).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.