Előkészítés: A fűszervajhoz a vajat nagyon habosra keverjük, beletesszük a többi hozzávalót, és jól elkeverjük. Alufóliába csavarjuk, és felhasználásig a mélyhűtőbe tesszük. A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. A vastagabb inas részt vagy átvágjuk, vagy eltávolítjuk, a húst sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, az olajjal.
Elkészítés: A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, és eltávolítjuk a magjukat, közepüket. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A paradicsomot megmossuk, héját lehúzzuk, húsát cikkekre vágjuk. A mézet óvatosan karamellizáljuk, rátesszük a fokhagymát, majd a gyümölcsöket és a paradicsomot. Összeforgatjuk, és pár percet összepirítjuk. Amikor még roppanósak, levesszük. A húst a megolajozott rostélyon (vagy serpenyőben) ízlés szerint (kevésbé vagy teljesen) megsütjük. Tálaláskor tányérra tesszük a gyümölcsöket, rá a húst, és a tetejére vágunk a fűszervajból.
A fűszervajhoz a puha vajat a hozzávalókkal habosra keverjük. Vizes kézzel 15 cm hosszú hengert formázunk belőle. A vajat zsírpapírba vagy alufóliába csomagoljuk, s úgy, mint a rétest, feltekerjük. A fólia két végét összefogva megcsavarjuk, és ezzel a vajat kissé összébb préseljük. Tálalás előtt 1 cm-es szeletekre vágjuk, és fagyottan-keményen a frissen sültre tesszük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 620 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.