Elkészítés: Fél liter tejet 5 dkg cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szem szegfűszeggel felforralunk.
1 tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verünk, és a forrásban lévő tejbe nagy galuskákat szaggatunk belőle. Mindkét oldalukon 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal egy szitára szedjük és jól lecsepegtetjük.
A tejet kihűtjük, leszűrjük (a szita alatt összegyűlt tejet is hozzáöntjük), kb. 40 dkg lecsumázott eperrel turmixoljuk, 2 dl vörösborral elkeverjük, és tálalásig jégbe hűtjük.
Végül 4 csészébe töltjük és a habgaluskákkal meg 10 dkg eperrel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.