Elkészítés: Készítsünk kovászt az élesztőből, 2 evőkanál lisztből és az 1/8 liter tejből a cukorral. Ha felfutott, keverjük el a kézmeleg liszttel, a tojással, és dagasszuk, míg elválik a tészta az edény falától, 1 órát kelesztjük. Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és 8 egyenlő részre vágjuk. Minden darab közepére tegyünk egy kis lekvárt, hagyjuk pihenni, majd formázzunk belőle gombócokat. Gőz felett, egy szitában 12 percig gőzöljük. Tűpróbát végezhetünk, hogy nem maradt-e nyers a közepe. Tegyük a kész gombócokat tálra, és öntsük le egy kis vaníliaszósszal, majd szórjuk meg őrölt mákkal és porcukorral. Nagyon ízletes desszert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.