Elkészítés:
1.) Vaníliakrém: Simára keverünk 1 egész tojást és egy tojássárgát 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál liszttel és 1 csomag vaníliás cukorral, és 2,5 dl tejjel felengedve, kevergetve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
2.) Gesztenyekrém: egy másik edényben alaposan kikeverünk egy fél kiló édes gesztenyemasszát 2 dl tejszínnel.
3.) Hideg vízzel kiöblítünk egy hosszúkás tortaformát. (és fóliával kibéleljük!) A beáztatott (vagy rumos tejjel meglocsolt) babapiskótákat a tortaforma aljára egymás mellé fektetjük, és a szélére felállítgatjuk.
4.) A piskótákra terítjük a vaníliás krém felét, erre egy újabb sor rumos tejbe áztatott babapiskóta sor jön.
5.) Rásimítjuk a gesztenyekrémet, majd ismét befedjük egy réteg rumos tejbe áztatott babapiskótával és a maradék vaníliakrémmel.
6.) Lefedjük babapiskótával és kissé lenyomatva néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
7.) Tálalás előtt a torta széleit meglazítjuk, és egy tálra borítjuk. Keserűcsokoládé öntettel (vagy tortabevonóval) díszítjük, és rolettiket szúrunk a torta tetejébe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.