- Vízgőz fölött megolvasztunk10 dkg felaprított étcsokoládét, 10 dkg vajjal és tejjel. A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliaaromát, akonyakot, valamint abarna cukrot, és simára keverjük. Ezután beleforgatjuk a durvára vágott főtt, hámozott gesztenyét.
- A masszát egy folpakkal bélelt vekniformába simítjuk, befedjük egy darab folpakkal, ésa hűtőbe rakjuk 24 órára.
- Másnap eltávolítjuk a desszert tetejéről a folpakot, azután óvatosan kiborítjuk a formából, és lehúzzuk róla a folpakot. Vízgőz fölött megolvasztunk újabb 10 dkg felaprított étcsokoládét egy evőkanálvajjal ésahabtejszínnel. Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük a mázt, majd bevonjuk vele az édességet. Végül berakjuk a hűtőbe 12 órára. Felszeletelve tálaljuk.
TEJSZÍNES-CITROMOS SPAGETTI
RIGÓ JANCSI MUFFINFORMÁBAN