A gesztenyemasszát átnyomjuk a krumplinyomón, vagy villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel simára keverjük.
A csokoládéhoz (70%-os) hozzáadjuk a (laktózmentes) tejet, és gőzfürdő fölött, kevergetve felolvasztjuk, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a felkockázott (laktózmentes) vajat, és simára keverjük. Ezután a gesztenyés keverékhez csorgatjuk, majd szintén robotgéppel simára keverjük.
A formát folpackkal kibéleljük, egyenletesen beleöntjük a masszát, majd pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. (Én egész éjszakára a hűtőben hagytam.)
A hűtőből kivéve a megdermedt süteményt átfordítjuk egy tálcára. Ezután óvatosan húzzuk le a fóliát, majd vonjuk be csokoládémázzal.
A csokimáz elkészítéséhez a tejszínhez hozzáadjuk a vajat és forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen felolvad, és éppen csak langyos lesz. A trüffelt bevonjuk a csokoládémázzal, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Megjegyzés
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a gesztenyés trüffelt a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A hozzávalók 24x9x7 cm-es formához vannak mérve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.