Egy közepes tepsit (20x33 cm) kibélelünk sütőpapírral. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
A piskótához a lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt - alul-felül sütéssel - megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük. A porcukrot a margarinnal alaposan kikeverjük. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet, és jól összeforgatjuk.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük, és rákenjük a krém felét. A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenyemasszát, a lekvárt és a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk, majd rákenjük a krém másik felét. Végül ráfektetjük a maradék piskótát.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskóta tetejére simítjuk. Legalább egy éjszakát pihentetjük. Másnap felszeleteljük egy forró vízbe mártott, éles késsel.
Megjegyzés
Kicsit időigényes, de nagyon ízletes, mutatós sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.