Elkészítés: A tojássárgákat összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a túrót, a búzadarát és a sót. A masszát összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját. Hűvös helyen legalább 1 órát pihentetjük (ezalatt a búzadara kellően megduzzad).
A gesztenyemasszát a tejszínnel összekeverjük, hogy lágyabb legyen, majd kis golyókat formálunk belőle.
A túrós masszából gombócokat formázunk, kilapítjuk, a közepükbe pedig 1-1 gesztenyegombócot teszünk. Alaposan összegyúrjuk, majd forró, lobogó vízbe dobjuk őket. Addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Ezután még 4-5 percig tovább főzzük őket, majd lecsöpögtetés után a lereszelt babapiskótában megforgatjuk.
Adhatunk mellé vanília- vagy gyümölcsszószt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.