A lisztet az 5 dkg cukorral, a sóval és az élesztővel elkeverjük, majd a meleg tejet, az 5 dkg olvasztott margarint és a tojást hozzáadjuk, alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, 50 percig kelni hagyjuk.
A darált diót a maradék cukorral elkeverjük, egy hőálló tálat 2 evőkanál olvasztott margarinnal kikenünk. A megkelt tésztából margarinba mártott kanál segítségével apró galuskákat szaggatunk. A galuskákat először a maradék olvasztott margarinban, majd a darált dió és a cukor keverékében megforgatjuk, végül a hőálló tálba sorakoztatjuk.
Ha az alapanyagok elfogytak, és a tálunk megtelt, a tésztát további 20 percig kelesztjük, majd 175 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük, a vaníliás cukorral elkevert forró tejjel meglocsoljuk, és további 5 percre visszatesszük a sütőbe míg a cukros tej szépen rápirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.