A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, a margarin és a tej aránya változhat, a lényeg, hogy egy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk. Miután jól összedolgoztuk 2 részre szedjük, mindkét cipót elég vékonyra kinyújtjuk és tepsi hátulján megsütjük. Hagyjuk kihűlni.A piskótánál szétválasztjuk a tojásokat. A tojás fehérjét nagyon lazán felverjük. A tojás sárgákat a cukorral kikeverjük, hozzá öntjük a vizet, majd a lisztet és jól elkeverjük. Majd hozzá adjuk a lazán felvert tojás fehérjét és összekeverjük. Tepsiben megsütjük.A krémnél a 8dl tejből, 6dl tejet felteszünk forrni. A maradék 2dl tejet egy tálba öntjük, belekaparjuk a vaníliarúd belsejét, (a héját a forró tejbe tesszük, hogy a maradék íz is ki jöjjön belőle) beletesszük a vaníliás pudingot és a rizslisztet és elkeverjük. amikor a tej elkezd picit forrni, beleöntjük a pudingos lisztes masszát és sűrűbb pépet főzünk belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni. Miközben hűl, a porcukrot, vaníliás cukrot és a vajat habosra kikeverjük robotgéppel, majd hozzá adagoljuk a már kihűlt pépet.A mázhoz egy lábasban felteszünk egy kevés vizet forrni, majd egy fém edénybe beletesszük a porcukrot és a tojás fehérjét, majd a gőz fölött legalább 8-10 percig verjük, amíg szép keményebb tojáshabot kapunk.A süti összeállítása a következő: 1 lap + krém + piskóta + krém + 1 lap + krém + máz + kakaó porA tetejére és az oldalára kevesebb krémet tegyünk, a tetejére úgyis rákerül a máz és a kakaópor, az oldalát megszórhatjuk mandulaforgáccsal, vagy bármi mással.
Megjegyzés
Akinek nem muszáj mentes étrendet tartania, ezt a receptet normál hozzávalókkal is el tudja készíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.