Előkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát. Burgonyavájóval kivájjuk a belsejét (a kivájt forgácsot is megőrizzük!) vigyázva, hogy falai vékonyak maradjanak, de be ne szakadjanak. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk. A húst megmossuk, és a gombához hasonlóan felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat. Üvegesre pároljuk benne a hagyma felét. Hozzáadjuk a gombát, és addig sütjük, amíg a gomba leve elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a sonkát, a húst és a petrezselymet. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, és öt percig a pirítjuk. Serpenyőben bőséges olajat forrósítunk. A burgonyákat az elkészült töltelékkel megtöltjük, és az olajban minden oldalról megpirítjuk. Utána egy nagyobb edénybe (lábasba) helyezzük őket. A kivájt burgonyaforgácsot szintén enyhén átsütjük az olajban, és töltött burgonyák közé, az edény aljába szórjuk. A visszamaradt olajból megtartunk 2 evőkanálnyit, a többit félretesszük. Az olajban megpároljuk a maradék hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és petrezselymet. Felöntjük a borral, és amikor forrni kezd, hozzáöntjük a húslevest. Felforraljuk, és a burgonyákra öntjük. A burgonyákat lassú tűzön puhára főzzük. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.