Elkészítés: A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk. A pórét és a sárgarépát vastagon felkarikázzuk, a karalábét karcsú hasábokra vagy nagyobb kockákra vágjuk. A felforrósított olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a karalábét, meghintjük az ételízesítővel, felöntjük 2,5 dl vízzel, és fedő alatt 10 percig főzzük. Közben a csirkemelleket leöblítjük, lecsepegtetjük, meghintjük sóval, borssal, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, aztán 2-2 szelet kissé egymásra csúsztatott szalonnaszeletbe göngyöljük. Felforrósított teflonserpenyőben élénk tűzön körbepirítjuk őket (4-5 perc). A csirke alól elvett zsiradékkal kikenünk egy mélyebb, csinos tűzálló tálat/sütőedényt (ebben fogjuk tálalni). A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A zöldséghez adjuk az áttört fokhagymát, a tejszínt és az ételsűrítőt, folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Hozzáreszeljük a sajt kétharmadát, sóval, őrölt fehérborssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, összeforraljuk. A sütőedénybe szedjük-simítjuk a zöldségragut, tetejére rendezzük az elősütött csirkemelleket, végül meghintjük a maradék reszelt sajttal, és közepes bordamagasságra állított rácson 15-20 percig sütjük-pirítjuk.További köretként burgonyapürét vagy egyszerűen friss kenyeret kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.