Elkészítés: Készítsünk a tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból klasszikus módon kakaós piskótát, vagyis az egész tojásokat a cukorral keverjük habosra (kb. 5-6 perc elektromos keverővel), majd keverjük hozzá a kakaóporral elkevert lisztet. Öntsük papírral fedett tepsibe, és akkora lapot kenjünk belőle, amekkora az ostyalapok mérete. (Én 25×39 cm-es tepsibe tettem a kakaós masszát, és az ostyalapokat méretre szabtam a rétegezésnél.) 180 °C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben olvasszuk meg, keverjük hozzá a darált diót, hagyjuk még fél percig a lángon (kevergessük!), majd öntsük ki egy sütőpapírra, tegyünk rá egy másik sütőpapírt, és nyújtófával nyújtsuk ki olyan laposra, amennyire tudjuk.
Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán késes aprítógéppel, nyújtófával vagy mozsárral törjük teljesen apróra.
A margarint a porcukorral és a rummal habosítsuk ki, és adjuk hozzá az apróra tört grillázst.
A piskótára kenjük egy adag krémet, erre helyezzük az ostyalapot, majd így rétegezzük tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Hűtőben dermesszük, majd másnap szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.