A halról lekapargatjuk a pikkelyeket, a farkától haladunk a fejéig. A feje alatt hosszában felnyitjuk a húsát, a hasüregből kiszedjük a belsőségeket. A megtisztított halat folyóvíz alatt megmossuk, így a bőrét borító nyálkás rész könnyen eltávolítható. Ügyelünk rá, hogy a bőre ne sérüljön, különben a grillrácsra ragadhat, és a húsa megéghet. A hal mindkét oldalát beirdaljuk keresztben 2 centiméterenként.
A vajat egy kis lábosban felolvasztjuk, és megpároljuk benne a megtisztított fokhagymagerezdeket. Akkor jó, ha enyhen rózsaszínűek lesznek. Vigyázunk, nehogy megégjenek, mert megkeserednek.
A pisztrángot kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal és paprikával. A megpárolt fokhagymához hozzáadjuk a szárról lecsipkedett citromfűleveleket, és ezzel a keverékkel megtöltjük a halak belsejét. Forró grillrácsra fektetjük, és lassú tűzön egyszer megforgatva készre sütjük őket. Snidlinggel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.