Elkészítés: A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, majd a vizet és reszelt citomhéjat. A sűrű masszába ekkor a mazsolát vagy a kandírozott gyümölcsöket lazán beleforgatjukm és a tésztát kettéosztjuk. Vajazott, lisztezett kuglófsütőbe öntjük a sima sárga masszát, majd a másik felébe belekeverjük a kakaóport, és ezt a sárga tésztára öntjük. Egy villával kissé egymásba keverjük a tésztákat, így a barna tészta belesüllyed a sárgába, és szép mintát kapunk. Kb. 20-25 percig sütjük 170 fokon, de végezzünk tűpróbát.
Ha kihűlt és már kiborítottuk, akkor a vízgőz felett felolvasztott étcsokoládéval leöntjük, és hagyjuk, hogy lecsorogjon (nem kell az egész tésztát befednie), megszórjuk cukorgyönggyel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.