Előkészítés: A húsokat megtisztítjuk, megmossuk, és leszárítjuk. Sózzuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, hűlni hagyjuk.
Elkészítés: Az olaj felét felforrósítjuk, elősütjük benne a húsok mindkét oldalát, majd vizet öntünk alá, letakarjuk, és 30-40 percen át 160 fokos (gázsütő 1. fokozat) sütőben pároljuk, sütjük. Közben megtisztítjuk, és megmossuk a gombát, a hagymát és a paradicsomot. A maradék olajat felhevítjük, rátesszük a gombát, és 2-3 percig pirítjuk. Fél karikára vágjuk a pórét, a gombára tesszük, sózzuk, borsozzuk. Amikor megfonnyadt a hagyma, rátesszük az egész (vagy felezett) apró paradicsomokat, megszórjuk a petrezselyemmel, az oregánóval, és összeforgatjuk. Félretesszük. Megtisztítjuk a burgonyát, cikkekre vágjuk, megsózzuk. Amikor puha a hús, mellétesszük a gombát és a burgonyát, visszatesszük még 10-15 percre a sütőbe, hogy szép pirosra süljenek, majd tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 446 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.