Elkészítés:
1. A rizst hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A citromot forró vízzel megsikáljuk, sárga héjából burgonyahámozóval 2-3 vékony csíkot hasítunk.
2. A tejet 3 dl vízzel, a cukorral, a citromhéjjal, a vajjal/margarinnal és 1 csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a rizst, és lassú tűzön, gyakran megkeverve puhára-sűrűre főzzük (20 perc), majd langyosra hűtjük.
3. Közben értelemszerűen megmossuk, megtisztítjuk, illetve leszűrjük és lecsorgatjuk a gyümölcsféléket, azután kimagozzuk, feldaraboljuk, végül megöntözzük a likőrrel (amelyik barnulásra hajlamos, azt előbb beleforgatjuk citromlébe).
4. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral. A rizshez adjuk előbb a maradék 2 dl folyékony tejszínt, aztán több részletben a tejszínhabot, és lazán összekeverjük.
5. Kisebb tálkákba vagy csinos kelyhekbe rétegesen lerakjuk a rizst és a gyümölcsöt - a tetejére gyümölcs kerüljön -, majd fóliával letakarjuk, és jól behűtjük.
1 adag: 3313 kJ/793 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.