Elkészítése: A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral és a tojással összegyúrjuk. Letakarva legalább fél órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Ezután elfelezzük, 2 egyenként 24 centi átmérőjű kerek lappá nyújtjuk a sütőpapírral bélelt lapos tepsin. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal kb. 12 percig sütjük.
Kissé hűlni hagyjuk, majd egy 23 centi átmérojű tortaformával kiszúrjuk, így lesz szép kerek, és a formába is belefér.
A lapokat a lekvárral összeragasztjuk és a jól kivajazott tortaformába tesszük.
Az egrest megtisztítjuk. A bort a cukorral és a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal fűszerezve fölforraljuk. A pudingport a vízzel simára keverjük, a boros keveréket ezzel sűrítjük. A tűzről levéve az egrest hozzáadjuk.
Langyosan, mielőtt megdermedne, a megsült tortalapra öntjük, és egyenletesen elkenjük.
Szobahőmérsékleten 1-2 órán át pihentetjük, ezalatt nemcsak kihűl, de a krém is megkocsonyásodik.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a kétféle cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük. Egyenletesen a gyümölcskrémre simítjuk, a tetejét habkártyával vagy villával megcifrázzuk. Forró grillsütőben tetejét pár perc alatt színesre sütjük.
15 perc elteltével a formából kiemeljük, végül forró vízbe mártott éles késsel fölszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.