Elkészítés: A csokis piskótalaphoz a tojásokat kettéválasztom, külön-külön felverem a fehérjét és a sárgáját a cukrokkal, majd az olajjal is. Összeöntöm, majd beleszitálom a sütőporral, a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet, óvatosan összeforgatom. Kikent vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom, és 200 fokon kb. 12-15 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
A krémhez felverem a fél liter tejszínt a cukorral és a fixálóval. A negyedét félreteszem, mert majd ezzel vonom be a tortát a végén. A maradékba beleöntöm a túrót, belereszelem a citrom héját, belefacsarom 1/2 citrom levét, összeforgatom.
A tortalapot elvágom 3 részre, és mindegyik lapot megkenem lekvárral, én meggylekvárt választottam. Kettéosztom a krémet, és betöltöm a lapokat. A maradék tejszínnel bevonom a tortát.
Gőz fölött megolvasztom a csokit a vajjal, ezzel díszítem a tortát. Ha megdermedt a csokidíszítés, azonnal fogyasztható, de a sem árt, ha kicsit össezérnek az ízek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.