Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, az édesítőporral, a vaníliával, a sütőporral, a tojással és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy kb. 3 cm magasan a peremére is jusson. Ujjunkkal hullámosra benyomkodjuk a szélét. A sütőben kb. 12 percig sütjük. Kihűtjük. A krémhez a keményítőt elkeverjük a citromlével, 6 dl vízzel, közepes tűzön felforraljuk, és kevergetve 1 percig forraljuk. A tojásokat, a tojásfehérjéket, a citromhéjat habosra keverjük, hozzáadjuk az édesítőport. A keményítős massza kb. felét a tojásos krémhez adjuk. Végül az egészet visszaöntjük a maradék keményítős masszához. Lassú tűzön, kevergetve kb. 1 percig forraljuk. Félrehúzzuk, belekeverjük a vajat, és az elősütött masszába öntjük. A habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Beleszórjuk az édesítőport, és a krémre simítjuk. A sütőben további 5 percig sütjük, vagy amíg a teteje kissé megbarnul. Teljesen kihűtjük, és szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 206 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.