Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, az édesítőporral, a vaníliával, a sütőporral, a tojással és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy kb. 3 cm magasan a peremére is jusson. Ujjunkkal hullámosra benyomkodjuk a szélét. A sütőben kb. 12 percig sütjük. Kihűtjük. A krémhez a keményítőt elkeverjük a citromlével, 6 dl vízzel, közepes tűzön felforraljuk, és kevergetve 1 percig forraljuk. A tojásokat, a tojásfehérjéket, a citromhéjat habosra keverjük, hozzáadjuk az édesítőport. A keményítős massza kb. felét a tojásos krémhez adjuk. Végül az egészet visszaöntjük a maradék keményítős masszához. Lassú tűzön, kevergetve kb. 1 percig forraljuk. Félrehúzzuk, belekeverjük a vajat, és az elősütött masszába öntjük. A habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Beleszórjuk az édesítőport, és a krémre simítjuk. A sütőben további 5 percig sütjük, vagy amíg a teteje kissé megbarnul. Teljesen kihűtjük, és szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 206 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.