Előkészítés: A halfilét kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, bedörzsöljük sóval, és citromlével megöntözzük. A gombát megtisztítjuk, ha apró egyben hagyjuk, ha nagyobb négyfelé vágjuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, és kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A narancsok levét kifacsarjuk.
Elkészítés: A halat, a gombát és a kétféle paprikát váltogatva négy nyársra húzzuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a nyársakat óvatosan belehelyezzük. Lassú tűzön gyakran forgatva megsütjük. (Olajjal megkenve faszénparázs fölött is süthetjük.)A narancsok levéhez öntjük a levest, a bort, és csípős piros paprikával, őrölt borssal ízesítjük, és beforraljuk. Ha sűríteni akarjuk, kevés lisztet vagy étkezési keményítőt adunk hozzá, és még 2 percig forraljuk. A mártást a nyársakra öntjük, úgy tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 168 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.