Előkészítés: A halfilét kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, bedörzsöljük sóval, és citromlével megöntözzük. A gombát megtisztítjuk, ha apró egyben hagyjuk, ha nagyobb négyfelé vágjuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, és kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A narancsok levét kifacsarjuk.
Elkészítés: A halat, a gombát és a kétféle paprikát váltogatva négy nyársra húzzuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a nyársakat óvatosan belehelyezzük. Lassú tűzön gyakran forgatva megsütjük. (Olajjal megkenve faszénparázs fölött is süthetjük.)A narancsok levéhez öntjük a levest, a bort, és csípős piros paprikával, őrölt borssal ízesítjük, és beforraljuk. Ha sűríteni akarjuk, kevés lisztet vagy étkezési keményítőt adunk hozzá, és még 2 percig forraljuk. A mártást a nyársakra öntjük, úgy tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 168 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.