A tészta elkészítése: A lisztben elmorzsoljuk a vajat. Legjobb, ha előtte szobahőmérsékleten tároljuk a vajat egy kis ideig, mert így könnyebb elmorzsolni. Beleütjük az egész tojást, beletesszük a porcukrot. Közben a tejet megmelegítjük egy nagyobb tálban, hogy langyos legyen (nem meleg!). Beletesszük a szalalkálit, és vigyázunk, hogy ki ne fusson, mert hirtelen felhabzik! Ezután hozzáöntjük a lisztes tésztához. Jól eldolgozzuk úgy, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk vékonyra (kb. fél ujjnyi vastagságúra). Óvatosan ráhelyezzük a tepsi hátuljára, és a széleiről a felesleget éles késsel levágjuk. Ezután kisütjük mind a 3 lapot 1 kivajazott tepsi hátulján!!! Nem a tepsiben, mert akkor nem tudjuk kivenni belőle a lapokat. 180 fokon kb. 5-10 perc alatt megsül. Mikor megsült, óvatosan lecsúsztatjuk a tepsiről a lapokat, félretesszük. Vigyázzunk, hogy ne törjön meg (könnyen törik)!
Ezután elkészítjük a krémet: a porcukrot jól eldolgozzuk a tojással. Egészben kell beleütni, nem kell külön felverni a fehérjét! Majd a vajat vagy a margarint is hozzákeverjük, és ezzel is jól eldolgozzuk. 1 kis időre félretesszük.
A lisztet 1 lábasba rakjuk a vaníliás cukorral, és kis mennyiségekben hozzákeverjük a tejet, hogy csomómentes legyen. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük, amíg sűrű masszát kapunk. Ezt hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáöntjük a vajas masszához, és jól eldolgozzuk.
Ezután megkenünk minden lapot egyenletesen.
1. lap- krém
2. lap- krém
3. lap- a tetejére krém
Sajnálatosan csak másnap fogyasztható, mert a tésztája addigra puhul meg. Ezért 1 éjszakára hűvös helyre tesszük. Másnap tetszés szerint felvágjuk, és lehet fogyasztani! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.