Elkészítés: A lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. A langyos vízbe beletesszük a cukrot. Ha élesztőt használunk, akkor ebben felfuttatjuk (ez esetben kicsit lágyabb, kevésbé tömör kenyeret kapunk), a porélesztőt csak simán összekeverjük a vízzel (ezzel kicsit tömörebb cipót kapunk). A liszthez öntjük az olajjal együtt, és jó alaposan összedolgozzuk. A jó kenyér titka az alapos dagasztás. :)
Fél órát pihentetjük, majd kicsit átgyúrjuk, hogy ne legyen levegős. Cipót formázunk belőle, a tetejét kicsit megkenjük vízzel, bevagdossuk (ha nem szeretnénk, hogy kettéváljon, akkor az oldalát is kicsit bevágjuk).
Kikent, lisztezett kerek formában magas hőfokon (kb. 220°C) fél óra alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.