A darabolt marhafarkat megmosva beletesszük egy fazékba, felöntjük hideg vízzel és feltesszük főni. Amikor elkezd forrni, leszedjük a habját, befűszerezzük, és lassú tűzön, legalább 3 órán keresztül főzzük, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul, de még nem esik le a csontról. Ekkor a megtisztított zöldségeket hozzáadjuk, a zeller- és petrezselyemzöldeket, jól megmosva cérnával csokorba kötjük, úgy tesszük hozzá. Miután, minden zöldség belekerült, készre főzzük.
Miután minden megpuhult, hagyjuk kissé leülepedni, óvatosan tálra szedjük a zöldséget és a húst, a levest átszűrjük. Cérnametélttel, szárított csípős pirospaprikával megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Ez nem a hagyományos ököruszályleves, hanem egy gazdag ízvilágú, zöldséges húsleves. A levesben a hús omlósan puha lett, gazdagon zöldségelve, cérnametélttel remek végeredmény született. Amúgy is, ilyenkor ősszel, amikor hűvösebbre fordul az idő, nagyon jól esik egy tányérral ebből a forró, isteni finom levesből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.