Elkészítés: A lisztből és tojásból kevés vízzel és pici sóval gyúrt tésztát készítek, majd kicsit pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket. Ehhez a pulykahúst a szalonnával és a hagymával ledarálom, majd hozzáadom a fűszereket, a tojást és a szójaszószt. Jól összedolgozom és állni hagyom.
A tésztát három milliméter vastagságúra nyújtom és félbevágom. A tészta egyik felébe a tölteléket teszem, majd ráterítem a másik felét. Összenyomás után derelyevágóval elvágom.
Ezt követően forró sós vízben kifőzöm, lecsurgatom. Vajjal kikenek egy tepsit, és úgy rakom egymás mellé a derelyét, hogy ne érjenek össze.
A tepsiben a tésztát sajtos basemel mártással leöntöm. Addig sütöm, míg a mártás a tetején megpirul. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.