Elkészítés: Megfőzzük az apróra vágott burgonyát, és még melegen áttörjük, majd összedolgozzuk a liszttel, a búzadarával, a tojással, a sóval és a zsiradékkal.
Az elkészült burgonyás tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk és kb. 6 cm-es kockákra felvágjuk.
30 dkg sertéshúsból pörköltet készítünk, ha megfőtt, a húst kiszedjük, és nagyon apróra összevagdaljuk.
A kockák közepébe kis halmokat rakunk az előkészített pörkölthúsból, és gombócokat formálunk belőlük.
Sós vízben kifőzzük, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, kiszedjük.
A pörkölt visszamaradt levébe tejölt keverünk, felforraljuk, és a főtt gombócokat beletesszük.
Ízletes egytálétel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.