Elkészítés: A lisztet, az élesztőt, a langyos tejet, a cukrot, a sót, a vajat, a reszelt citromhéjat és a 2 tojást a robotgép táljába teszem, és a dagasztófejjel simára dagasztom. Duplájára kelesztem letakarva, kb. 1 óra alatt.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, és hozzáadom a darabolt marcipánt, a fahéjat és a mandulát, összekeverem.
A sütőlemezre szilikonos lapot helyezek, a sütőt 170 fokra előmelegítem.
A kelt tésztát belisztezett deszkára teszem, és téglalappá nyújtom. Egyenletesen elkenem rajta a tölteléket, és szorosan feltekerem. 10 percig kelesztem, majd az egyik végét egyben hagyva a tekercset hosszában félbevágom, a két felet összefonom, és a tepsire teszem. Itt jegyezném meg, hogy kiflivé formáztam, mert másképpen nem fért rá a lemezre.
A sütőbe teszem, és 40 percig sütöm 160-170 fokon légkeveréssel.
Közben kevés tejjel megkenem a kalácsot. A mázat elkészítem a hozzávalókból, és a kisült és kissé hűlt tésztacopfra kenem. Én még jégcukorral is megszórom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.