Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Finomfőzelék
Ide süss Dia éclair fánkja recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Ide süss Dia éclair fánkja

45 perc
6 adag
Megfizethető
2019. 04. 04.

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztát. A tejet, a vizet, a cukrot, a sót, a vajat feltesszük egy lábosban forralni. Majd hozzáadjuk a lisztet és addig „égetjük” amíg a tészta elválik az edény falától és egynemű tészta lesz. Utána egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat és alaposan eldolgozzuk a tésztában őket. Ha elkészült, akkor habzsákba töltjük, egy nagyobb lyukú csillagcsővel és sütőpapíros lemezre nyomjuk őket, kb. 10-12 cm hosszúságúra. A tésztát megspricceljük kevés vízzel és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  2. Elkészítjük az alapkrémeket. A pisztáciás és yuzus krém alapját egyben főzzük le. A tejet feltesszük melegíteni, közben a tojások sárgáját, a cukrot és a keményítőt kikeverjük. Mikor a tej meleg a felét ráöntjük a tojásos keverékre és folyamatosan keverjük. Utána visszaöntjük a maradék tejbe és besűrítjük. Amíg még meleg belekeverjük a vajat. Kettészedjük. Az egyik felébe belekeverjük a pisztácia pasztát és a durvára tört pisztácia nagy részét, a többit eltesszük a díszítésre. A krém másik felébe belekeverjük a Yuzu citrom levét és héját. Hagyjuk kihűlni őket.
  3. Elkészítjük a málnazselét. A málnát feltesszük melegíteni a cukorral és a lime levével. Utána a pektint kikeverjük egy kevés vízzel és hozzáadjuk a felforralt málnavelőhöz. Kiöntjük és hűtőbe tesszük. Elkészítjük a karamellizát mogyorót. A cukrot feltesszük karamellizálni egy kevés vajjal a mogyorót durvára törjük és egy sütőpapírt jól kivajazunk. Ha a karamell kész, beleöntjük a mogyorót, átforgatjuk és a vajazott sütőpapírra öntjuk és hagyjuk dermedni. Ha kész apró darabokra, morzsákra törjük. Az elkészült tésztákat félbevágjuk, habzsák segítségével és csillagcsővel megtöltjük a pisztáciás krémmel majd egy másik zsákkal középre töltjük egy csíkban a málnazselét. A Tészták másik felét megtöltjük a yuzus krémmel, és megszórjuk a karamellizált mogyorós morzsával.
  4. Elkészítjük az icingokat. A málnát átpréseljük, és az így kapott léhez folyamatosan hozzáadagoljuk az átszitált porcukort és jól kikeverjük. Az éclairok tetejét belemártjuk és ráhelyezzük a már betöltött pisztáciás fánkokra. Végül egy kevés durvára tört pisztáciával díszítjük őket. A másik Icinghoz a citromlevet elkeverjük a vízzel, a festékkel és ehhez is hozzáadagoljuk a porcukrot. Belemártjuk a tetőket és az éclairokra helyezzük. A durvára tört karamellizát mogyoróval díszítjük.
Megjegyzés
Recept és fotó: Viasat3/Ide süss!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Ide süss Ági éclair fánkjai
Recept
Rafinált

Ide süss Ági éclair fánkjai

120 perc
|
6 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2019.04.04.

Gesztenyés eclair
Recept
Egyszerű

Gesztenyés eclair

45 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

|

2018.01.04.

Mézes-levendulakrémes ekler
Recept
Mester

Mézes-levendulakrémes ekler

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
DUSHA CSENGE szerző profilképe

DUSHA CSENGE

|

2016.07.23.

Hasonló receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.