A tésztához 2,4 dl vizet forralunk a cukorral, a sóval és a vajjal. Hozzákeverjük a lisztet, majd egyenként a tojásokat. A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe 24 db 10 cm hosszú rudat nyomunk belőle. A 170 fokos sütőbe toljuk 40 percre, azután 160 fokon sütjük további 20 percig, végül 150 fokon 10 percig.
Felforraljuk a tejet,beletesszük a levendulát, és 60 percig állni hagyjuk. Azután eltávolítjuk a levendulát. Felhabosítjuk a tojást, a tojássárgájákat és a mézet. Hozzáadjuk a keményítőt és 4 ek levendulás tejet. A maradék levendulás tejet ismét felforraljuk, azután a tojásos-mézes keverékkel besűrítjük. Az így kapott krémből minden második tésztacsíkra simítunk egy keveset, végül mindet 1-1 üres darabbal fedjük be.
A habhoz felforralunk 1 dl vizet a cukorral. Amikor a cukor kezd karamellizálódni, hozzákeverjük a lekvárt. Végül óvatosan beleforgatjuk ezt a félkeményre vert tojásfehérjébe. Kis halmokat nyomunk a habból a fánkokra. A habot habzsákba töltjük, és belőle kis halmokat nyomunk belőle az eklerek tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.