A csirkemellett megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk.
A sárgadinnye héját eltávolítjuk, a bélzetet szintén kockákra vágjuk.
Serpenyőben 1 dl olajat hevítünk, belerakjuk a csirkemellet. Fedő alatt 10 percig hagyjuk párolódni, puhulni, közben sózzuk, borsozzuk.
Amikor félig megpuhult a csirkemell, felöntjük a főzőtejszínnel. A forrást követően lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk még a húst. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott sárgadinnyét, valamint a mézet, az őrölt levendulát, a kakukkfüvet és fahéjat. Hagyjuk rotyogni kb. 30-40 percig, közben, ha kell sózhatjuk még.
Közben elkészítjük a citromos rizst. Ehhez a jázmin rizst a vízben kifőzzük. Hozzáadjuk a sót és a reszelt citrom héjat. Időként megkevergetjük.
Amikor megfőtt a hús és mennyei az illata, levesszük a tűzről. A citromos rizzsel tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk levendulavirággal, és tehetünk rá pár friss szál kakukkfűvel.
Megjegyzés
Nagyon finom és különleges ízt kap az étel a levendulának köszönhetően.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.