A lisztet tálba szitáljuk, a sütőporral elkeverjük, a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk. A citromot megmossuk, leszárítjuk, lereszeljük. A margarinos liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a levendulavirágot, és gyorsan egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, kerek, hullámos szélű formával kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lazán, egymás mellé. Végül megkenjük felvert tojással, és a sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A kész süteményeket rácsra téve kihűtjük, és hidegen, kávé vagy tea mellé kínáljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.