Az omlós linzer (pate sablée) elkészítéséhez a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk. Ebbe a mélyedésbe beledaraboljuk a vajat, beleszitáljuk a porcukrot, majd hozzáadunk egy csipet sót. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Amikor morzsalékos a keverék, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd fakannálla jól összedolgozzuk. Végül gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk a kekszeket.
A kiszúrt tésztaformákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket lekenjük az előzőleg összekevert tojássárgás-tejes keverékkel. Ízlés szerint szeletelt mandulával is meg lehet szórni.
A visszamaradt tésztát összegyúrjuk, majd kb. 3 cm átmérőjű hengert formálunk belőle. Ezután ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mutatóujjunkat a közepébe mélyedést nyomunk. A mélyedésbe közvetlenül a sütés előtt lekvárt kanalazunk.
A lekváros kekszeket is a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt készre sütjük a sütiket. A sütőből kivéve rácsra szedjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt a sütemények tetejét ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.