A sablé keksz elkészítéséhez a vajat és a cukrot egy kézi robotgéppel krémesre keverjük. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, a sót és a vaníliakivonatot és tovább mixeljük. Végül hozzáadjuk a lisztet is, és egyneművé keverjük.
Az elkészült tésztát folpackba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Ezután a tésztát kettéosztjuk és két sütőpapír között 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk mindkét tésztadarabot, majd tetszőleges formájú kiszúróval kiszaggatjuk.
A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd megkenjük a maradék tojássárgával, és megszórjuk kristálycukorral.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és 12-15 perc alatt halvány arany színűre sütjük a kekszeket. A tepsiből a sütőpapírral együtt kivesszük a kekszeket, áttesszük őket a konyhapultra, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.