A kekszet sodrófával vagy géppel morzsásra tördeljük.
A vajat felolvasztjuk, a morzsával összedolgozzuk, majd egy kb. 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. Ha ilyen nincs kéznél, tökéletes egy piteforma is.
A 3 darab tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt egy kis tejjel csomómentesre keverjük.
A tejet egy lábasban felforraljuk a csipet sóval, majd levesszük a tűzről. Hőkiegyenlítéssel dolgozunk tovább. Egy pici forró tejjel elkeverjük a tojássárgájás keveréket, majd az egészet a tejhez öntjük és alaposan összekeverjük. Utána visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha már pudingosodik az állaga, szűrőn keresztül átöntjük egy másik tálba.
Ha egy picit lehűlt, ráöntjük a kimért csokoládéra, és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor ráöntjük a kekszes alapra és félretesszük picit.
A 2 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a csokis krémre simítjuk. Azonnal betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojáshab szép, barnás színt kap. Ez 25-30 perc, de a sütő erősségétől is függhet.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A CSOKIPITE TOJÁSHABBAL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.