A tésztához a sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amit fóliába tekerve, hűtőben pihentetünk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje. Téglalap alakúra nyújtjuk a cipót (25x20 cm), és beletesszük egy magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk.
A lecsöpögtetett, kinyomkodott tölteléket a tepsiben lévő tésztára tesszük. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig szép, aranybarna lesz a teteje. alacsony gázlángon kb. 20 perc. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
Igazi őszi csemege, a fahéjas alma illata mámorító.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.