A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, vagy margarinnal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a piteforma, majd belesimítjuk a formába. Villával helyenként megszurkáljuk, aztán előmelegített sütőben 10 percet alatt elősütjük.
Az szedren kívül mindent összekeverünk a töltelékhez és rákanalazzuk az elősütött pitére, majd egyenletesen elosztva a szedret is rászorjuk.
Visszatesszük a sütőbe, aztán 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, megkenjük a tetejét vegyes erdei gyümölcslekvárral.
Megjegyzés
Többféle gyümölccsel elkészíthető, akkor annak megfelelő dzsemet kell hozzá választani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.