A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összedolgozzuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, hogy teljesen kitöltse a piteformánkat. Belerakjuk a piteformába, és szépen belenyomkodjuk.
A leeső, felesleges széleket levágjuk, rakunk bele egy-két réteg alufóliát, és babot szórunk bele. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 percig sütjük, majd a nehezék nélkül további 3-5 percig.
A töltelékhez egy tálban kihabosítjuk a tojást, majd hozzáadjuk a ricottát, a krémsajtot, sót, borsot és a parmezán felét. A keveréket beletöltjük a pitébe. A tetejére friss, félbevágott paradicsomot teszünk. Megszórjuk a maradék parmezán sajttal.
Betesszük sülni körülbelül 20 percre a 180 fokos sütőbe. Ha elkészült, friss metélőhagymával díszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a sajtos paradicsomos pite:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.