A cukrot, a levendulát és a vizet egy kis lábasba tesszük, és mérsékelt lángon, 8-10 perc alatt szirupot főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni és leszűrjük.
A még fagyott ribizlit turmixgépbe tesszük (vagy egy magas falú edénybe, ha botmixert használunk), ízlés szerinti mennyiségű levendulasziruppal ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, majd az egészet összeturmixoljuk. Poharakba adagoljuk és elfogyasztjuk.
Megjegyzés
A levendulaszirupból nagyobb mennyiséget is készíthetünk egyszerre. Üvegekbe töltve és hűtőben tárolva sokáig eláll. Használhatjuk süteményekhez vagy limonádéhoz is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.