A tejet, a tejszínt és a porcukrot mérsékelt lángon felforraljuk. A tojássárgákat elkeverjük a vaníliarúd kikapart belsejével, majd amikor felforrt a tej, a tojáshoz adjuk. Jól elkeverjük, és hagyjuk kihűlni.
Egy előre lehűtött edénybe öntjük, és betesszük a fagyasztóba. Amikor a szélein kezd fagyni, akkor beöntjük egy lehűtött keverőtálba, és fehéredésig verjük. Akkor jó, ha krémes habmasszát kapunk. Ezután visszatesszük a fagyasztóba, és teljesen lefagyasztjuk.
Célszerű a tálakat és a habverő fejet betenni a fagyasztóba, hogy ha verjük a krémet, ne olvadjon meg. Ha a fagyi nem túl krémes, akkor ismét verjük fel, és utána fagyasszuk le teljesen.
A receptet Mtimike küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.