A tojások sárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliát. Az egészet lassú tűzön, folyamatosan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik, majd kevergetve lehűtjük (vigyázunk, hogy ne főzzük túl sokáig, mert a tojássárgája kicsapódik).
Miután a krém kihűlt, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt (30%). Ha van fagyigépünk, beletöltjük az üstjébe, és hagyjuk, hogy selymes, krémes fagylalttá keverje. Ha nincs gépünk, akkor a keveréket egy műanyag dobozban a fagyasztba tesszük, és félóránként átkeverjük egy habverővel, hogy egyenletesen tudjon lehűlni.
Amíg a fagylalt hűl, elkészítjük a szederszószt. A megmosott és lecsepegtetett szedret átpasszírozzuk egy szűrőn. Nyeles lábasba téve hozzáadjuk egy fél citrom levét, egy kevés cukrot, és a pektint vagy dzsemfixet. Az egészet két-három perc alatt összeforraljuk, majd lehűtjük. Jeges vízbe állítva, folyamatos kevergetés mellett hamar lehűl. és már dolgozhatunk is tovább vele.
Miután a fagylalt elkészült, és kellőképpen megszilárdult, kanállal locsolunk egy kevés szederszószt egy doboz aljába, rászedünk egy réteg fagylaltot, majd ezt a réteget is meglocsoljuk a szósszal, és így rétegezzük tovább, míg a fagylalt és a szósz is elfogy. A tetejét pár szem szederrel díszítjük, majd lefedve a fagyasztóba tesszük tálalásig.
Megjegyzés
Az otthoni fagylaltkészítés könnyebb mint gondolnánk, és nagy előnye, hogy laktózmentes változatban is készíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.