A linzertésztához a vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a sót, majd gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kettévesszük, az egyikből lesz a linzer, a másikból pedig az isler tésztája. A linzeréhez hozzáadjuk a levendulát és a citromhéjat, majd mindkét tésztát a hűtőbe tesszük pihenni. Ha visszaszilárdult bennük a vaj, vékonyra nyújtjuk a tésztákat, majd a kívánt formára szaggatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük a linzereket és az islereket.
A linzerhez elkészítjük a citromvajat. Ehhez a cukrot, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját közepes lángon elkezdjük hevíteni, ameddig a cukor el nem olvad. Ezután beletekeverjük a hideg vízbe áztatott, majd kicsavart lapzselatint. A tojássárgáját felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a citromos keveréket. Átszűrjük egy finom szűrőn, hogy semmilyen darabka ne maradjon az elegyben. Ezután vízgőz fölött elkezdjük forralni. Állandóan kevergetve felmelegítjük, egészen addig, ameddig már be nem vonja a fakanalat a citromkrém (nem szabad hagyni, hogy felforrjon). Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a vajkockákat, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik a vaj. Hűtőben kihűtjük.
A csokikrémhez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat és a porcukrot. Csomómentesre dolgozzuk a krémet, majd hozzáforgatjuk a sajtkrémet és a kakaót. Egy kevés vízzel lazítjuk, majd hozzáadjuk a darabokra vágott pekándiót.
Az isler mártásához felolvasztjuk vízgőz fölött a csokoládét, majd hozzáadjuk a vajat és tejszínt.
Elkészítjük mellé a karamellszószt: a cukrot a vízzel elkezdjük hevíteni, amíg világosbarna karamellt nem kapunk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, a vaníliát és a sót. Alacsony lángon visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ahogy elkezd kihűlni, egyre sűrűbb lesz.
A kisült linzertészta közepébe teszünk egy kis citromvajat és hozzáillesztünk egy másik linzert.
Az islerek közepébe nyomunk egy környi csokikrémet, majd a közepébe karamellt töltünk. Lezárjuk egy másik islerlappal, majd csokoládéba mártjuk és kevés pekándióval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.