1:1 arányban feltesszük forrni a vajat és a vizet + a tejet, sóval és cukorral. Ha felforrt, belekeverjük a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig hevítjük, míg el nem válik az edény oldalától. Ekkor robotgép segítségével egyenként belekeverjük a tojásokat (a lazacos fánkokba egy kevés apróra vágott kaprot is belekeverünk), majd simára keverjük a masszát.
Nyomózsák segítségével, szilikonos sütőpapírra dresszírozunk kb. 15 cm hosszú csíkokat. (A lazacos fánkokat meghintjük fekete szezámmaggal.) Előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt egyenletesen aranybarnára sütjük.
Elkészítjük a lazacos krémet. A füstölt lazac 2/3-át a füge és kapor kivételével az összes hozzávalóval összemixeljük. A fügét kis darabokra vágjuk, a kaprot is apróra vágjuk, majd óvatosan a krémhez keverjük. Nagyméretű csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, hogy a darabos füge is átférjen, amjd betöltjük a fánkokat. A tetejét apróra vágott lazacokkal, lazackrémmel és kaporral díszítjük.
Elkészítjük az erdei gyümölcsös krémet. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, a velőt kikaparjuk. A tejet felforraljuk a cukor kétharmadával, a vaníliavelővel és a kikapart rúddal. A tojássárgáját habos-fehérre kikeverjük a cukor egyharmadával. Beleszitáljuk a lisztet, és elkeverjük. A forró tejből egyharmad részt – folyamatos keverés közben – a habosra kevert cukros tojásoshoz adunk, majd az így keletkező sűrű krémet beleöntjük a többi forró tejbe. Nagyon gyenge lángon, állandó keverés közben egyszer felforraljuk
Elkészítjük az erdei gyümölcsös mártást. A gyümölcsöket feltesszük főzni cukorral. Mikor pépesre főttek, szitán átpasszírozzuk őket és tovább forraljuk, amíg besűrűsödik. A gyümölcsös szirupot a cukrászkrémhez keverjük, vigyázva, nehogy túlhígítsuk. Betöltjük a fánkokat, majd a fecskendő segítségével pici cseppeket nyomunk az ibolyaszirupból a krémre, hogy kicsillanjanak, mint egy kis drágakő.
Az ekler tetejét egy kis gyümiölcsziruppal lilára szinezett royal icinggal bevonjuk és ehető ibolyával díszítjük, körberakjuk friss gyümölccsel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.