- A karácsonyi rolád elkészítéséhez külön edényekbe tesszük a lisztet és a cukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját külön tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük.
- Közben a cukor felét hozzáadjuk a kemény fehérjéhez. A sárgáját is felverjük, és hozzáadjuk a cukor másik felét. Utána a cukros tojássárgáját hozzáadjuk a kemény felvert fehér habhoz, és összekeverjük.
- Utána hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, és összekeverjük. A kész tésztaalapot lila festékkel színezzük. Ha kész, kivajazott, lisztezett sütőpapíros tepsibe simítjuk a tésztát. 160 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát.
- A krémhez a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ízlés szerint cukrot. Majd beletesszük a vajat, és krém állagúra lassú tűzön összeforraljuk.
- Ha a piskóta kész, a sütőpapíron hagyjuk, és ráöntjük a kókuszkrémet. Egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
- Amikor kész, levágjuk a végeit és kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét. Tálalhatjuk egészben vagy éles késsel felszeletelve. Tejszínhabbal és olvasztott csokival lehet még díszíteni ízlés szerint.
Fotó és recept: VIASAT3/Ide süss! – Ünnepi kihívás