A morzsához egy közepes lábosban felolvaszuk a vajat és a mézet. A szegfűszeget morzsában összetörtjük, majd a fahéjjal és aszaltbarackkal a lábosba tesszük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, barnacukrot, durvára darált mandulát, a kokuszchips felét és lisztet, majd alaposan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 180 fokra előmelegített sűtőben, aranybarnára sütjük, a sütőben néhányszor átkeverjük. Amikor kész, kivesszük és hűlni hagyjuk.
A lehűtött tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd amikor már majdnem kész, hozzákeverjük a mascarponét, és kanalanként hozzáadjuk a konyakot is. Addig keverjük, amíg kemény habot kapunk.
Egy szép üvegtál, vagy desszertes poharak aljára szórjuk a barackot, rákanalazzuk a hab 1/3 részét, megszórjuk bőven a morzsával, majd addig folytatjuk a rétegzést, amíg megtelik a tál vagy elfogynak az alapanyagok. A tetejét gyümölccsel és a maradék kókuszchipsszel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.