A trifle elkészítéséhez a zselatinport egy kis tálkában áztassuk be a hideg vízbe, és várjuk meg, amíg megduzzad.
Az áfonyalét melegítsük forrásig, tegyük bele a megduzzadt zselatint, és alaposan keverjük el. A zselét öntsük egy nagy tálba, és tegyük hűtőbe egy órára, amíg majdnem megszilárdul.
A krémhez a mascarponét a cukorral, a vaníliakivonattal és 1 evőkanál narancslikőrrel kézi robotgéppel keverjük el alaposan. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a mascarponés krémhez.
A még képlékeny zselé felét kanalazzuk egy szép üvegtál aljába. A darabokra tört babapiskóták felét forgassuk bele a maradék narancslikőrbe, és rakosgassuk ízlésesen a zselé tetejére. Tegyük rá a bogyós gyümölcsök és a szeletelt őszibarack felét, majd öntsük rá a mascarponés krém felét is.
Egyengessük el, és kezdjük újra a rétegezést a zselével, a babapiskóta-darabokkal, a gyümölcsökkel és a mascarponés krémmel. A gyümölcsökből tegyünk félre néhányat a díszítéshez.
Folpackkal fedjük le, és tegyük néhány órára a hűtőbe. Tálaláskor díszítsük a félretett gyümölcsökkel, mentalevelekkel.
Nézd meg videón, hogy készül a trifle nyári gyümölcsökkel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.