A rózsaszirmokat szűrőben alaposan mossuk át. Vágjuk apróra, és egy lábasban, 400 ml vízben tegyük fel forrni. Forraljuk addig, amíg a szirmok kifakulnak, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk állni legalább 2-3 óráig (amíg a víz erősen elszíneződik). Szűrjük le, és mérjünk ki belőle 300 ml-t (ha szükséges, egészítsük ki vízzel), amit a rózsa édességétől függően édesítsünk cukorral, és adjuk hozzá a citromlét is. Ezután 200 ml-t öntsük egy kisebb lábasba. A megmaradt 100 ml lében keverjük simára a keményítőt. Csorgassuk a lábasba, kevergetve sűrítsük be szirupos állagúra, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg tejszínt verjük fel habbá. A mascarponét keverjük ki a kétféle cukorral, és forgassuk össze a tejszínhabbal. A babapiskótákat törjük össze, és rétegezzük a krémmel együtt 4 desszertespohárba. A tetejükre kanalazzuk rá a kihűlt szirupot, és díszítsük mentalevelekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.