A citromos-meggyes pohárkrémhez a mascarpónét habosra keverjük a vaníliaaromával, a fél citrom levével és az eritritettel. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a mascarponekrémhez.
Két fagyispohárba belemorzsolunk 2-2 db cukormentes kekszet, rákanalazzuk a citromos krém felét, majd rámorzsoljuk a maradék kekszet és ráhalmozzuk a citromos krém maradékát.
A meggyhez hozzáadjuk az eritritet, a vaníliaaromát, a fél citrom reszelt héját, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat. Felöntjük az 1 dl vízzel és pár percig főzzük. Az étkezési keményítőt kevés vízzel simára keverjük, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, majd teljesen kihűtjük.
A kekszes-krémes alapra rákanalazzuk a meggyöntetet, és hűtőszekrényben pár óra alatt lehűtjük.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit állni, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk. A maradék meggyöntetet külön kis tálkában kínáljuk, és ízlés szerint evés közben kanalazzuk rá a krémre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.